Klamboe(s) als wapen tegen muggen

Die kleine rotzakken weten altijd wel ergens een gaatje of kiertje te vinden en als er ergens een deur open gaat, zijn ze er ook als de kippen bij. Dus ook al wordt het front bewaakt door horren en heb je zelf een flinke portie afkeer klaarliggen: er duikt vanzelf telkens weer een keer een mug op die jou en je partner of je kind(eren) teistert. Als elke slaapkamer gewapend is met een stevige, intacte klamboe van WoonQ, versla je de muggen standaard met 10-0!

Waarom een klamboe kopen?

Een klamboe koop je simpelweg, omdat dit de meest effectieve manier is om geen muggenbeten op te lopen. Als je nu denkt: niet elke mug steekt, dan klopt dat, maar wél elke mug zoemt. Dat gezoem is knap irritant, je ligt er soms wakker van en dit leidt tot frustratie – en dat weer tot slapeloosheid. Om dat op te lossen moet je vervolgens je bed uit om de mug op te sporen en te grazen te nemen. Daar heb je én geen zin in én het is niet bepaald een makkelijke opgave de mug daadwerkelijk te doden. Een klamboe geeft sommigen ook een geborgen gevoel, je slaapt in een soort cocon. Anderen vinden dit juist minder prettig, ook daarom is het belangrijk dat de maat van de klamboe die je koopt niet te klein is.

Klamboe 2-persoons, klamboe kinderkamer, klamboe baby

Ergens zou je denken: een klamboe is een klamboe, maar zo makkelijk komen we er niet mee weg. Er zijn juist redelijk wat verschillende klamboes. Van materiaal, kleur en afmetingen bestaan meerdere varianten. Qua grootte vind je een:

  • klamboe 2-persoons
  • klamboe kinderkamer (kinder-of eenpersoonsbed)
  • klamboe baby (voor een ledikant)

WoonQ heeft geen kleuropties in het assortiment, ons aanbod bestaat uit witte klamboes. Fris, ruimtelijk en neutraal, dus het past bij elke slaapkamerinrichting. Met de juiste spray of verf kun je de klamboe mogelijk op maat kleuren, zelfs een regenboog klamboe is dan mogelijk. Wees gerust creatief met onze witte klamboes. Wij kunnen onze prijs laag houden, zodat je altijd een goede deal hebt. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is waar WoonQ onder meer voor staat.

Meet het bed op voordat je bestelt

Ga voor het bestellen van een klamboe eerst na hoe groot deze moet zijn, zowel de hoogte-, lengte- als breedtemaat. De klamboe moet altijd lang genoeg zijn om helemaal tot de grond te kunnen komen. De vorm van een klamboe bepaalt mede de grootte.

  • Klamboe 2-persoons is rechthoekig
  • Klamboe kinderkamer c.q. 1-persoons is rond of soms rechthoekig
  • Klamboe baby is rond.

Per productsoort/klamboevorm kun je bij de productinformatie alle maatopties vinden en hoeveel openingen de klamboe heeft.

Onze klamboes worden geleverd met een ophangsysteem en bevestigingsmateriaal.

Klamboe materiaal: polyester of katoen kiezen?

Keuzes maken is zo nu en dan best lastig, maar bij een klamboe valt dit wel mee. Zoveel materiaalsoorten zijn er namelijk niet: enkel polyester of katoen. Polyester is:

  • waterbestendig
  • lichter dan katoen. Dit en de waterbestendigheid maken deze stof geschikter als je ook met de klamboe gaat reizen
  • synthetisch materiaal en dus anti-allergisch. De keuze voor polyester is dus ook handiger als er allergieën of luchtwegklachten zijn
  • minder ventilerend dan katoen.

Binnenshuis is een katoenen klamboe anders ook prima geschikt: dit materiaal is wel weer luchtiger en natuurlijker dan polyester. Aan de stof van klamboe zit een klein geschiedenisverhaal vast, dus laten we onszelf even verplaatsen in de tijd. Vroeger werd het gaas van klamboes gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen. Klamboes van katoen zijn lange tijd erg populair geweest. Katoenen klamboes zijn vrij zwaar en gevoelig voor stof. Om die redenen zijn katoenen klamboes totaal niet geschikt voor mensen die last hebben van allergieën of astmatische klachten; zij kunnen hier niet onder liggen zonder continu te hoesten en niezen. Een klamboe van linnen was ook een optie, echter gaven deze klamboes dezelfde problemen. Het gaas van de huidige klamboes is vrijwel altijd gemaakt van 100% polyester en zijn daardoor geschikt voor iedere slaper. Stof "bites namelijk the dust" bij een polyester klamboe, oftewel: stof hecht niet goed aan polyester. Daarnaast hebben onze klamboes ongeveer 40 gaatjes per cm², dit zorgt ervoor dat er voldoende lucht doorheen kan, maar alle vervelende insecten achterwege blijven.

Voor de liefste kleintjes: klamboe baby

Een klamboe baby formaat is voor om een ledikant. Dit is doorgaans een ronde klamboe en deze zijn het makkelijkste te monteren. Met de klamboe baby zorg je ervoor dat je kleine geen last heeft van muggen. De klamboe voor een baby is klein van stuk en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Met een klamboe in de babykamer zorg je ervoor dat een eventuele mug je baby niet kan steken. Dit voorkomt jeuk en een uiterlijk met veel bultjes en je bent er zo absoluut zeker van dat je baby geen enkel risico loopt op door de mug overgedragen ziektes.

Voor de grote kleintjes: klamboe kinderkamer

Een klamboe in de kinderkamer hoort er natuurlijk bij om elk gezinslid muggenvrij te laten slapen. Onze kinderkamer klamboe is qua maat zó, dat deze geschikt is voor kleinere bedden, maar ook voor een standaard eenpersoonsbed. Zo hoef je niet wéér een nieuwe klamboe te kopen als je kind van een tussenmaat overstapt op een groter formaat bed. Dus bestel met een gerust hart deze klamboe kinderkamer klamboe kinderkamer. Heel belangrijk is ook dat de hoogte goed is, maar met die 2,5 meter zit dat wel snor voor vrijwel elke kamer in Nederland!

Voor de allergrootsten: klamboe 2-persoons

Heb je een ruim tweepersoonsbed waar je zelf of met een partner in slaapt? Dan heb je natuurlijk nog grover geschut nodig om helemaal rondom een klamboe te krijgen. Dit kan met een ruime klamboe 2-persoons ofwel een rechthoekige klamboe. Heel belangrijk is ook dat de hoogte voldoende is, deze is twee meter. Door de bevestiging hangt de klamboe natuurlijks lager dan je plafond, dus over het algemeen is deze hoogte prima voldoende voor de Nederlandse slaapkamers.