Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Met verlichting je huis transformeren

28 January 2022

Verlichting kan van een huis een thuis maken en laat de persoonlijkheid van de eigenaar doorschijnen. Zonder goede verlichting gaat de impact van andere goed doordachte details verloren. Denk daarbij aan weelderige meubels, prachtige vloeren en luxueuze wandbekleding. De juiste verlichting is dus essentieel als we het meeste uit ons huis willen halen. Daarom hebben wij vandaag een aantal bruikbare tips voor je.

Maak een plan

Bedenk welke activiteiten in elke kamer plaatsvinden (eten, ontspannen, werken) en de belangrijkste kenmerken van een kamer, die je wilt benadrukken. Houd rekening met de stijl, output en zelfs kleurtemperatuur van lampen, voordat je overhaast ontwerpbeslissingen neemt. Vroege planning zorgt voor minder hoofdpijn en gehaaste last-minute beslissingen.

Breng verlichting aan in lagen

Kies voor een gelaagde benadering van verlichting met verschillende lichtbronnen op verschillende niveaus om de sfeer in een kamer te bepalen. Gebruik verlichting om de grootte en vorm van een kamer optimaal te benutten. Uplighting maakt een kamer groter, laaghangende lampen creëren een illusie van hoogte en clusters van verlichting maken grote kamers gezelliger.

Zorg ervoor dat de verlichting nuttig is

nuttige verlichting

Bedenk welke taken je in elke kamer onderneemt waar verlichting kan beïnvloeden of helpen. Koken vereist meer geconcentreerde verlichting, daarom is een combinatie van helder licht en inbouw spotjes in kasten en boven kookplaten handig. Voor lezen is flexibele en gerichte verlichting vereist. Dimmers worden gauw je nieuwe, beste vriend en bieden een energiezuinige en effectieve manier om snel de sfeer en warmte van een kamer te veranderen.

Kies de lamp zorgvuldig

De bollen die je kiest, moeten meer zijn dan een bijzaak. Je moet rekening houden met het volgende:

● Hoe verlicht wil je de ruimte hebben (watt) ● Welke sfeer probeer je te creëren (kleurtemperatuur, bijv. lagere temperatuur lijkt meer op kaarslicht, terwijl hogere temperaturen meer op een blauwe lucht buiten lijken) ● Moet energie-efficiëntie worden overwogen (voor vaker gebruikte lampen) ● Ga je voor design of een statement (met schaal, vorm of kleuren)

Markeer favorieten met (spot)licht

Gebruik verlichting om subtiel (of niet zo subtiel) te focussen op een opvallende muur, een kunststuk of ander belangrijk bezit. Als voorbeeld: wandlampen of hanglampen symmetrisch geplaatst aan weerszijden van een opvallend schilderij zullen warmte, verfijning en elegantie toevoegen aan een kamer. doelgerichte verlichting

Verlicht de weg 's nachts

Nachtelijke toiletbezoeken worden verergerd door harde verlichting die tijdelijke blindheid veroorzaakt bij het indrukken van de schakelaar. Investeer in gerichte verlichting op vloerniveau in gangen, trappenhuizen en de badkamer om subtiele warmte en een looproute te creëren.

Less is more

Houd thema’s, kleurenschema's en materiaalafwerkingen in het hele huis consistent, vooral als het gaat om verlichting. Te veel verschillende stijlen door het hele huis kunnen verwarrend zijn voor het oog en ongemak veroorzaken. Neutrale, lichtere tinten openen een ruimte en laten deze groter lijken, opvallende kleuraccenten (bijvoorbeeld door lampenkappen) zullen de aandacht trekken, terwijl donkere tinten een vleugje luxe en gezelligheid toevoegen. lichte neutrale verlichting

Verlichtingskeuzes kunnen het ontwerp en de sfeer van een kamer maken of breken. Gebruik deze verlichtingsideeën om kamers op te fleuren, energie te besparen en jouw huis een geheel nieuwe look te geven. Op onze website hebben wij een fantastische en zeer uitgebreide collectie van uiteenlopende verlichting. Wij zijn ervan overtuigd dat er ook iets tussen zit voor jou.