Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Hoe laat je een kleine woonkamer groter lijken?

08 November 2021

Als je erover nadenkt, is de term "huiskamer" voor veel interpretaties vatbaar. Het kan een plek zijn om televisie te kijken, met kinderen te spelen, met vrienden rond te hangen, een boek te lezen, te werken, enz. én de grootte varieert ook nogal. Die veelzijdigheid kan lastig zijn, zeker in combinatie met een kleine huiskamer. Daarom hebben wij 6 tips om een kleine woonkamer groter te laten lijken.

Kleine woonkamer groter laten lijken:

1. Kies een groot vloerkleed Zorg ervoor dat een vloerkleed groot genoeg is voor de kamer. Alle poten van het meubilair moeten aan de randen van het tapijt zitten, zodat het niet de illusie wekt dat de ruimte kleiner wordt. Vloerkleed

2. Zorg voor genoeg opbergruimte Wees creatief met opbergen. Dit zorgt ervoor dat de kamer er niet rommelig en dus kleiner uitziet. Denk aan boekenplanken, opbergruimte in meubels en een aangewezen plek voor post en sleutels als er geen gang is. We raden ook verborgen opbergruimte aan voor elektronica en kabels.

3. Gebruik de muren Als de vloeroppervlakte beperkt is, is het verstandig om dingen aan de muren te hangen. Monteer een lamp in plaats van een staande lamp. Probeer in plaats van een kapstok muurhaken. In plaats van een bakje voor sleutels en post, monteer je een houder aan de muur bij de deur. Meubels kunnen zelfs aan de muur worden bevestigd, zoals het dressoir of een tv-meubel. Muur

4. Juiste formaat meubels Kies geen meubels die omvangrijk zijn. Ga bijvoorbeeld niet voor een bank met brede armleuningen, maar kies in plaats daarvan een slanker profiel om tot 30 cm ruimte te besparen.

5. Less is more De volgende tip is voor de hand liggend, maar daarom niet minder waar: denk minimalistisch. Minder meubels betekent minder accessoires en dat geeft weer het gevoel van meer ruimte. Kies alleen voor meubels die je daadwerkelijk nodig hebt en wees zuinig met het plaatsen van accessoires. smalle bank

6. Gebruik het visuele aspect Kies meubels die visueel licht zijn. Dit kan een glazen salontafel zijn of een bijzettafel met smalle poten. Ook kan een spiegel een enorm verschil maken. Een brede spiegel boven de bank laat de ruimte breder ogen. Een verticale spiegel in een kamer met een laag plafond, zorgt ervoor dat de kamer hoger lijkt. Spiegels creëren diepte en dat is precies wat je nodig hebt in een kleine woonkamer.

Aan het einde van de dag draait het allemaal om functionaliteit, sfeer en het optimaal benutten van de ruimte die je hebt. Met onze tips wordt dat in ieder geval een stuk makkelijker. Kijk op onze website voor banken, vloerkleden, spiegels en andere woonaccessoires die passen bij het ideale beeld dat jij hebt voor jouw woonkamer. Want zelfs de kleinste woonkamer kan groot ogen als je de juiste keuzes maakt.