Uitstekende service

Beste prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Back to school: kinderkamer inspiratie voor een make-over

27 July 2022

De zomer is in volle vaart en zowel jij als je kind(eren) kijken er vast naar uit om wat quality time samen door te brengen tijdens de dagjes uit of zelfs vakanties die je hebt gepland. Toch kan er nog steeds een gevoel van onrust in je achterhoofd blijven hangen, omdat het aftellen is begonnen tot de aanvang van het nieuwe schooljaar. Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Waarom zou je de kinderkamer niet een make-over geven? Het proces zal je niet alleen opbeuren, maar het is ook een mooi moment om jullie band te versterken. Bovendien is het misschien hard nodig, omdat je kind diens kamer inmiddels ontgroeit of ontgroeid is.

Nieuwe look hoeft niet meteen de hoofdprijs te kosten

Een kinderkamer make-over kan zorgen voor wat extra motivatie voor het nieuwe schooljaar. Het brein van je kind groeit immers mee, dus voorkeuren en interesses veranderen. In dit artikel geven wij je een aantal tips om dit proces in goede banen te leiden. Belangrijk om te vermelden is dat veel van deze aanpassingen niet meteen een hoop centen hoeven te kosten.

Verwerk hun interesses in het geheel

Zijn jouw kinderen geobsedeerd door alles wat met de ruimte te maken heeft? Of misschien zijn ze gek op de natuur of een bepaald dier? Je kunt deze interesses gemakkelijk in hun slaapkamer opnemen en er een interessante ruimte voor hen van maken. Muurstickers kunnen elke kamer in een handomdraai transformeren en zijn verkrijgbaar in verschillende thema's. muurstickers Winkelen voor nieuwe, bijpassende dekbedovertrekken en mooie jaloezieën is ook een geweldige manier om de decoratie in de kinderkamer naar een hoger niveau te tillen. En als je echt alles uit de kast wilt halen, kun je een professional inhuren voor prachtig fotobehang.

Kies de juiste accessoires

Van kussens tot verlichting en vloerkleden tot wandrekken, de mogelijkheden om de kinderkamer van accessoires te voorzien zijn eindeloos: • Zijn er wilde dieren zichtbaar of is er een totaalplaatje van een jungle thema in de kinderkamer? Dit vloerkleed in dierenvel look brengt de beleving tot leven! Het is ook nog eens heerlijk om op te zitten/liggen en met blote voeten op de staan of springen... • Of kies voor een door de natuur geïnspireerde kinderkamer met een verscheidenheid aan kamerplanten in verschillende maten en kleuren. • Een lavalamp zou een uitstekende aanvulling zijn op elke door de ruimte geïnspireerde kinderkamer, evenals dit mysterieuze wandkleed dat behoorlijk Galaxywaardig is. • Terwijl een rond jute vloerkleed en een grillige bedhemel goed zouden werken in een slaapruimte in boho stijl. • Om een magische vintage Parijse stijl in de slaapkamer van jouw kind te introduceren, zouden decoratieve accessoires met gouden accenten moeiteloos passen naast wit gekalkte meubels en een plafond gevuld met patronen.

Kortom, vergeet dus niet om je onderzoek te doen, voordat je iets beslist om tot het beste resultaat te komen.

fotowand

Creëer een fotowand

Fotowanden zijn op dit moment een rage, en terecht. Kies bijvoorbeeld voor deze stijlvolle fotolijsten om die belangrijke momenten voor eeuwig zichtbaar te maken. Zeker al wat oudere kinderen zullen dit erg tof vinden. De prints of foto's die je kiest, hebben bij voorkeur iets met elkaar gemeen, zodat een stijlvolle, uniforme look wordt gecreëerd in de kinderkamer. Wees onverschrokken bij het experimenteren met de indeling van de fotowand. Pinterest heeft bijvoorbeeld heel veel afbeeldingssjablonen ter inspiratie.

Maak gedenkwaardige displays

Misschien heeft jouw kind verschillende trofeeën gewonnen? Of heeft hij of zij een verzameling aan souvenirs? Een leuk display is dan een uitstekend idee. Het zal niet alleen fungeren als een hulpmiddel om ze verder aan te moedigen, maar zal ook emotionele waarde hebben. Overweeg om zwevende planken aan de muur te hangen, of ga voor een mooie boekenkast. Plaats daar een selectie in van jouw favoriete kinderboeken en hopelijk inspireert het jouw kind om wat vaker te gaan lezen.

Investeer in kwaliteitsmeubels

Als ouder weet je hoe snel meubels in de kinderkamer vervangen moeten worden. Dus waarom zou je deze kans niet aangrijpen om in plaats daarvan te investeren in meubels van hoge kwaliteit? Zo is er bijvoorbeeld deze prachtige roze boxspring voor een comfortabele en toch modieuze nachtrust. Maar denk ook bijvoorbeeld aan stijlvolle bureaus en moderne kledingkasten. Een goed meubelstuk gaat jaren mee en kan een kinderkamer een hele andere vibe geven. Dat is met name een goed idee als jouw kind de transitie maakt van basisschool naar middelbare school. roze bed

De slaapkamer van je kind een make-over geven tijdens de zomervakantie is het perfecte moment, want er is tijd genoeg om alles tip-top te krijgen en in september hebben ze dan een aangename kinderkamer om in te ontspannen na een lange schooldag.